Kosteloos volgen van VAPRO-opleidingen
Vacatures die écht bij jou passen
1-op-1 sollicitatiebegeleiding
VAPRO Recruitment
Naar Blog

5 essentiële tips voor een goede sollicitatie pitch

03/06/2020
Geschreven door: VAPRO Recruitment

Als je aan het netwerken bent en je bent op zoek naar een nieuwe baan, dan moet je jezelf heel kort kunnen presenteren, ofwel jezelf verkopen. Tijdens een sollicitatiegesprek wordt vaak gevraagd: “Vertel eens wat over jezelf”. Het beantwoorden van dit verzoek vinden veel sollicitanten erg lastig. Het overbrengen van een kernboodschap vraagt om een goede voorbereiding. Want wat vertel je nu wel en wat juist niet?

Voor een pitch heb je maximaal 60 seconden! Wij geven je 5 essentiële tips om jezelf door middel van een korte pitch goed te presenteren. Zo heb je altijd jouw antwoord klaar, als jou wordt gevraagd iets over jezelf te vertellen.

1. Introduceer jezelf kort
Noem je naam en bijvoorbeeld waar je vandaan komt en wat je vakgebied is.

2. Wat kun je? Wat maakt jou uniek?
Welke werkzaamheden deed jij eerder die uitstekend aansluiten bij je gedroomde werkgever. Wat zijn jouw talenten, kwaliteiten? Stap niet in de valkuil om je hele cv op te noemen, dan wordt jouw introductie veel te lang. Bovendien kan de gesprekspersoon hier daarna nog vragen over stellen.

3. Waarom wil je deze baan?
Wat wil je bereiken in je carrière? Waarom wil je deze functie zo graag? Wat inspireert je aan deze baan?

4. Wat voeg jij toe?
Waarom moet de werkgever juist jou in dienst nemen? Wat zijn de voordelen voor de werkgever?

5. Rond af
Zorg voor een goede eerste indruk. Maar ook het laatste beeld moet krachtig zijn. Eindig bijvoorbeeld met een gerichte vraag over het bedrijf of over de functie waarop je solliciteert.

Laat jezelf zien! Neem mensen mee in je verhaal! Als je op deze manier jezelf presenteert, tijdens een sollicitatie of bijvoorbeeld op een netwerkbijeenkomst met als doel het vinden van een baan, heb je de grootste kans dat jouw boodschap duidelijk overkomt. Jezelf goed profileren helpt enorm bij het vinden van een baan.

Wist je dat VAPRO Recruitment haar kandidaten altijd helpt bij de voorbereiding voor het sollicitatiegesprek bij het bedrijf? Zo kom je goed voorbereid voor de dag. Achteraf evalueren we samen met jou hoe het ging gesprek ging. Ben je benieuwd naar hoe VAPRO Recruitment jou kan begeleiden naar een nieuwe baan? Neem dan contact met ons op om te informeren naar de mogelijkheden.

Zit je met vragen?

Neem dan contact op met Gabrielle As.

Gabrielle As