Kosteloos volgen van VAPRO-opleidingen
Vacatures die écht bij jou passen
1-op-1 sollicitatiebegeleiding
VAPRO Recruitment
Naar Blog

Hoe zorg je ervoor dat de operator van nu bij je wil werken?

04/08/2020
Geschreven door: VAPRO Recruitment

Weet je het nog? In de vorige blog hadden we het over vergrijzing en waar de operator van nu aan moet voldoen. Daar borduren we graag nog even op door. Want de operator die tientallen jaren terug bij je binnenkwam, is niet meer de operator van nu.

En dat is maar goed ook. De techniek ontwikkelt zich razendsnel en machines worden steeds complexer. Dat vraagt om een ander soort operator. De nieuwe generatie heeft veel te bieden, maar heeft een andere kijk op werk en vindt andere zaken belangrijk. Hoe zorg je ervoor dat je als bedrijf aantrekkelijk bent voor de operator van nu?

WAAR DE OPERATOR VAN DE TOEKOMST NU BEHOEFTE AAN HEEFT

Bij VAPRO Recruitment merken we dat veel van onze opdrachtgevers de operator van nu wel aan willen nemen, maar dat ze bang zijn dat jonge mensen maar twee jaar bij ze blijven werken. Dat heb je als bedrijf helemaal zelf in de hand. Wij noemen de gamers van nu weleens de operator van de toekomst. Jonge mensen die nu op de markt komen, willen iets anders dan de werknemer die nu op het punt staat met pensioen te gaan.

Jonge mensen willen zich continu ontwikkelen, blijven leren, verantwoordelijkheid krijgen en plezier maken. Salaris en goede arbeidsvoorwaarden zijn belangrijk, maar de werkomgeving moet ook leuk zijn. Durf je als bedrijf buiten de gebaande paden te denken en die tafelvoetbaltafel in de kantine te zetten? Dan lukt het je ook om die jonge operator langer vast te houden.

LAAT ZIEN HOE LEUK HET IS OM BIJ JOU TE WERKEN

Voor de operator van de toekomst moet je als bedrijf nú laten zien hoe leuk het is om bij jou te werken. Wat heb jij de operator van nu te bieden? Zorg ervoor dat het voor jonge operators duidelijk is waar je als bedrijf naartoe wilt, wat hun rol daarin is en welke ontwikkelingsmogelijkheden er zijn.

Zorg dat je weet waar talentvol personeel behoefte aan heeft en kom aan deze behoefte tegemoet. Zo word je ook voor de operator van de toekomst een aantrekkelijke werkgever!

Wil je eens met ons sparren over hoe je een aantrekkelijke werkgever wordt voor de operator van nu? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder op weg!

Zit je met vragen?

Neem dan contact op met Ebert Koehorst.

Ebert Koehorst