Kosteloos volgen van VAPRO-opleidingen
Vacatures die écht bij jou passen
1-op-1 sollicitatiebegeleiding
Mijn VAPRO
VAPRO Recruitment

Filteren

Wil jij ook nooit meer een kans missen?

Wij delen graag uit. Of het nu gaat om tips of breaking news op jouw vakgebied. Natuurlijk wil jij niets missen. Schrijf je snel in om de laatste updates te ontvangen.

Onderhoudsmonteur-vacatures? Bij VAPRO Recruitment ben je verzekerd van een vaste baan én werkgever die 100% bij jou past. Bekijk onze vacatures voor monteur.

Onderhoudsmonteur-vacatures

Natuurlijk liggen de banen voor jou als onderhoudsmonteur voor het oprapen en staan er talloze vacatures open. Jij wilt die ene perfecte baan als onderhoudsmonteur bij een bedrijf dat voor 100% past bij jouw wensen. En terecht! Dat begrijpen wij bij VAPRO Recruitment als geen ander! Sterker nog, jouw carrière is bij ons in goede handen. Met ons uitgebreide netwerk weten wij precies wat wél maar ook wat niét bij jou past. Eerst leren we jou graag beter kennen om een goede indruk van jouw doelen en ambities te krijgen. We horen graag waar jouw persoonlijke wensen en behoeften liggen. Daarna meten we waar jij staat op het gebied van kennis, maar ook houding en motivatie. Nadat wij ons huiswerk hebben gedaan, plaatsen wij jou op de perfecte werkplek! Succes gegarandeerd.

Wat is een onderhoudsmonteur?

Wat een onderhoudsmonteur is? We zoomen eerst in op de functie van monteur. Want de naam monteur is een algemene term voor iemand die verantwoordelijk is voor technische taken. Als monteur kun je je verder specialiseren in bepaalde vakgebieden, zoals elektrotechniek, werktuigbouwkundige installaties, besturingstechniek, mechatronica, automatiseringstechniek, meet- en regeltechniek. Wist jij trouwens dat ze in België een monteur een technieker noemen?

Dan even over de functie van onderhoudsmonteur. Een onderhoudsmonteur houdt zich bezig met het onderhoud aan apparatuur. Je kan je zo voorstellen dat gigantisch veel bedrijven een machinepark hebben waar het nodige onderhoud aan gedaan wordt. Alle bedrijven waar met veel apparatuur en machines gewerkt wordt, maken gebruik van onderhoudsmonteurs.

Er zijn naast de functietitel onderhoudsmonteur verschillende andere termen te vinden die hetzelfde betekenen. Dat zijn bijvoorbeeld functietitels als allround monteur, storingsmonteur, maintenance technician, maintenance-specialist, storings- en onderhoudsmonteur. Bij VAPRO Recruitment gebruiken wij vaak de functietitel onderhoudsmonteur of maintenance-specialist.

Wat doet een onderhoudsmonteur?

Werk, techniek, onderhoud, storingen, onderhoudsmonteur nodig, onderhoud aan apparatuur, onderhoud nodig, apparaatonderhoud, correctief onderhoud, preventief onderhoud installaties, technische installaties, gebouwgebonden installaties, werktuigbouwkundige installaties, airco-installaties, storingen, technische dienst storingen, technische storingen.

Wat het precies inhoudt om als onderhoudsmonteur te werken? Oftewel, is het beroep van onderhoudsmonteur iets voor jou? Natuurlijk hangen de werkzaamheden af van het bedrijf waar jij komt te werken. Bij VAPRO Recruitment richten we ons op de maak- en procesindustrie waar we eerst even verder op inzoomen.

Werken in de maak- en procesindustrie

De Nederlandse procesindustrie, ook wel de maakindustrie genoemd, bestaat uit meer dan 4.000 bedrijven waar circa 340.000 mensen werken. Dit gebeurt vaak dag en nacht omdat de productie nooit stilstaat. In de procesindustrie maken ze producten stap voor stap met automatisch werkende apparatuur en met behulp van verschillende processen. De maakindustrie is heel gevarieerd en kent verschillende bedrijfstakken zoals de levensmiddelenindustrie, chemische en petrochemische industrie, papierindustrie, textielindustrie, rubber- en kunststofindustrie. De procesindustrie is een hoog geautomatiseerde omgeving die altijd in beweging is. Een supergave branche om in te werken dus.

Als onderhoudsmonteur in de procesindustrie word je als techneut echt uitgedaagd om al jouw kennis op het gebied van elektrotechniek, hydrauliek, pneumatiek en besturingstechniek te gebruiken. Werk je als onderhoudsmonteur via VAPRO Recruitment, dan houd je je bezig met het onderhoud van technische installaties.

Jouw werkplek bevindt zich dan binnen de maak- en procesindustrie. Wat jouw belangrijkste taken en verantwoordelijkheden zijn? Dat is het uitvoeren van preventief en/of correctief onderhoud aan machine-installaties. Daarbovenop houd je je ook bezig met het opsporen en oplossen van technische storingen en het modificeren en (om)bouwen van machine-installaties. Van jou verwachten we ook dat je met verbetervoorstellen komt en oplossingen aandraagt die bijdragen aan de preventie van storingen. Natuurlijk hangen jouw taken en verantwoordelijkheden helemaal af van de bedrijfstak en het bedrijf waar jij komt te werken als onderhoudsmonteur. Niet alleen de technische uitdaging draagt bij aan jouw werkplezier. De sfeer bij jouw nieuwe werkgever in de procesindustrie is heel bepalend voor jouw werkgeluk. Is het een dynamisch bedrijf, een nieuw bedrijf of juist een familiair bedrijf? Wie zijn jouw directe collega’s, met wie werk je samen en hoe is het onderlinge contact? Allemaal belangrijke factoren die meespelen. Daarom kijkt VAPRO Recruitment een stapje verder dan alleen jouw cv. We kijken ook naar wie jij bent als persoon voor die ene perfecte match.

Wat voor persoonlijkheid heeft een onderhoudsmonteur nodig?

Als onderhoudsmonteur heb je in de eerste plaats veel kennis van techniek. Dat gaat verder dan 2 rechterhanden alleen. Natuurlijk zien we graag op jouw cv terug dat je veel affiniteit hebt met techniek en de nodige kennis hebt opgedaan. Dat is niet het belangrijkste, want door middel van de opleidingen kun je het vak ook leren. Wil je aan de slag als onderhoudsmonteur dan breng je een aantal eigenschappen mee. Omdat je onderhoud aan apparatuur moet plegen en mankementen op moet sporen, is het van belang dat je goed kunt waarnemen. Daarnaast ben je ook in staat dit succesvol op te lossen. Welke kwaliteiten je nog meer meebrengt? Wij hebben ze voor je op een rij gezet:

  • Technische kennis en 2 rechterhanden.
  • Probleemoplossend vermogen.
  • Analytisch – je weet hoe je moet analyseren om de problemen op te lossen.
  • Overzichtelijk – je weet hoe je het overzicht behoudt.
  • Efficiëntie – je kunt snel schakelen en werkt naar een einddoel toe.
  • Bereid om overuren te maken – je kunt in een ploegendienst werken.
  • Flexibel – jij bent altijd goed bereikbaar en staat in de startblokken om problemen op te lossen.
  • Zelfstandig – je bent in staat om zelfstandig aan storingen te werken.

Wat verdient een onderhoudsmonteur?

Kies je voor een baan als onderhoudsmonteur dan wil je natuurlijk weten wat voor salaris hier tegenover staat en wat je gaat verdienen. Als onderhoudsmonteur val je vaak onder de cao technisch installatiebedrijf. Het salaris van een monteur ligt tussen de € 1.800 en € 3.990 bruto per maand. De hoogte van jouw brutomaandsalaris hangt af van een aantal factoren zoals opleiding, ervaring en de plek waar jij komt te werken. Daarnaast kun je als monteur in het onderhoud rekenen op secundaire arbeidsvoorwaarden zoals vakantiedagen, reiskostenvergoeding, overurenvergoeding, onregelmatigheidstoeslagen, onkostenvergoeding, studiemogelijkheden en doorgroeimogelijkheden. Ook deze secundaire arbeidsvoorwaarden zijn voor jou als monteur afhankelijk van waar jij komt te werken.

Welke opleidingen tot onderhoudsmonteur bieden jullie aan?

VAPRO Recruitment is 100% dochter van VAPRO en in samenwerking met ROVC bieden wij een (versneld) opleidingstraject Onderhoudstechnicus aan. De duur van deze opleiding is 7 maanden. En na het succesvol afronden van dit opleidingstraject? Dan kan jij als zelfstandig onderhoudstechnicus aan de slag en ben je verzekerd van een mooie carrière.