Kosteloos volgen van VAPRO-opleidingen
Vacatures die écht bij jou passen
1-op-1 sollicitatiebegeleiding
VAPRO Recruitment
Naar Blog

Waar moet de operator van nu aan voldoen?

17/07/2020
Geschreven door: VAPRO Recruitment

Binnen de procesindustrie is de vergrijzing een onderwerp dat veel bedrijven bezighoudt. Dat merken we bij VAPRO Recruitment als we onze opdrachtgevers spreken over de vraag naar personeel, nu en in de toekomst.

Veel medewerkers die al tientallen jaren in dienst zijn, gaan de komende tijd met pensioen. Daarom is nu hét moment om op zoek te gaan naar nieuwe operators, zodat ze nog kunnen profiteren van de ervaring die binnen je bedrijf aanwezig is. Maar waar moet de operator van nu aan voldoen?

Een traditionele benadering

Welke skills en ervaring moet de operator van nu hebben? Gaat het om diploma’s, werkervaring of de intrinsieke motivatie van de kandidaat? Bij VAPRO Recruitment merken we dat veel van onze opdrachtgevers daar nog behoorlijk traditioneel tegenaan kijken. Hebben ze een operator B nodig? Dan moet de kandidaat VAPRO B en werkervaring hebben, maar heeft diegene dan ook de skills die je als bedrijf zoekt?

Bij VAPRO Recruitment geloven we dat als je mensen met de juiste vaardigheden binnenhaalt, de ervaring in het vak vanzelf komt. Als wij met opdrachtgevers in gesprek gaan, merken we dat kandidaten de volgende eigenschappen echt moeten hebben:

  • motivatie;
  • een hoger abstractieniveau;
  • continu willen blijven leren;
  • een aanpakkersmentaliteit;
  • inzet;
  • de juiste mindset.

Tijdens die gesprekken blijkt dat werkervaring opeens een stuk minder belangrijk is.

Het VAPRO VDC-certificaat

Bij VAPRO Recruitment zorgen we voor een constante toestroom van operators die al die eigenschappen die we hierboven noemden hebben. Daarvoor ontwikkelden we onze eigen verkorte opleiding waarin we mbo-3 en mbo-4 kandidaten binnen een jaar klaarstomen om als Operator B aan de slag te gaan.

Deze kandidaten beschikken weliswaar niet over jaren werkervaring, maar hebben wel iets anders waar de operator van nu aan moet voldoen. De motivatie om te blijven leren, om stappen te zetten én om mee te bewegen met de veranderingen die zich binnen de techniek razendsnel opvolgen.

Ben je benieuwd wat die kandidaten voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem dan contact op met een van onze recruiters. Ze kijken graag samen met jou waar je naar op zoek bent en hoe we je daar bij VAPRO Recruitment bij kunnen helpen.

Zit je met vragen?

Neem dan contact op met Ebert Koehorst.

Ebert Koehorst